NeuroSond Merkezi Adana
Kulaklarımızı sadece bir işitme organı olarak biliriz. Oysa kulaklarımız beynimize açılan kapılardır. Aynı zamanda denge motor sistemini de kulak yönetir. Beynimize kulak enerji sağlar. Beyin sapından tüm vücudumuza dağılan tüm ana sinir sisteminin büyük bir bölümü aynı zamanda kulak ile de bağlantılıdır. Bu sayede kulak aynı zamanda vücudumuzu da yöneten bir organdır. En temel duyusal organımızdır. Neurosound kulağın iç yapısında bulunan kasları yüksek ve düşük frekanslı sesler yardımıyla uyarır ve onlara adeta egzersiz yaptırır. Bu sayede hem nöral sistemi uyarır hem de vestibülar sisteme etki ederek beden kontrolü sağlar.
Bu özellikler Neurosound sisteminin ana etkilerini oluşturmakla birlikte nöral sistem üzerinde yaptığı işlemleme sayesinde travma çözücü etkisi ise eşsizdir. Esas etki gücünü de buradan almaktadır. Yedi yıllık yapılan çalışmaların sonuçlarında ortaya çıkan en önemli olaylardan birisi bilişsel problem yaşayan çocukların büyük çoğunluğu aynı zamanda travmatik etkilere maruz kalmış çocuklar olması gerçeğidir.
Hatta çocukların dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, konuşma problemleri, kaygılar, korkular, takıntılar gibi problemlerinin kaynağında travmaların etkisinin diğer faktörlerden daha fazla olduğunu söylemek hiç de iddialı bir söz değildir. Neurosound sisteminin sağ ve sol beyin üzerindeki işlemleme özelliği travma çözücü etki meydana getirmektedir.
Böylece görünüşte dikkat eksikliği, konuşma, kaygı, korku, takıntılar gibi problemlerin kaynağında yer alan travmalar çözüldüğü için problemin çözümü de kolaylaşmaktadır. Günümüzde dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, duygusal zeka gelişimi gibi alanlarda pek çok uygulamadan söz etmek mümkündür. Şüphesiz her uygulama belirli faydaları içermektedir. Ancak eğer bir çocuğun problemlerinin altında travmatik etkiler varsa, sadece kitap kalemle yapılan veya bazı etkinliklerden oluşan uygulamalarla kalıcı çözüm üretmek pek mümkün değildir.
Neurosound uygulaması birçok bilişsel gelişim programlarının aksine yararlanıcılarında kalıcı etkilere yol açmaktadır.
NEURO-SOUND NEDİR?
Çeşitli frekans aralıklarının beynimiz ve sinir sistemi üzerindeki etkisini ilk keşfeden kişi Dr. Alfred Tomatis’dir. Altmış yıldır dünyada bu alanda çalışmalar devam etmektedir. Neurosound benzeri cihazlar bu çalışmaların bir ürünüdür. Araştırmalar frekans aralıkları ile sinir sistemi arasında belirli problem alanlarına odaklanmıştır. Düşük frekanslarla gevşeme ve ince motor aktivitesini düzenleme, frekans aralıkları yükseldikçe dikkat, odaklanma, mantık muhakeme, dil gelişimi gibi bilişsel becerilerin gelişmesi sağlanır. Bu etkilerin yanında travmaların çözülmesi, depresyon, kaygı ve korkuların giderilmesi gibi doğrudan terapi desteği gerektiren alanlarda ise bu frekanslardan nasıl yararlanılacağı konusunda değişik yöntemler ve programlar geliştirilmiştir.
Neurosound düşük ve yüksek frekanslı sesleri çeşitli şekillerde işleyerek nöral sistemi uyaran ve birçok bilişsel, psikolojik ve davranışsal problemin çözümüne etki eden ses modülasyon sistemidir. Beynimiz ve sinir sistemimiz üzerine etki eden sistem sadece frekans aralıkları değildir. Etki mekanizması frekanslarla birlikte birçok özelliği de kullanmayı gerektirir. Öncelikle yoğun bir ses dizisi içerisinde düşük frekanslı sesleri filtreleyerek yüksek frekanslı sesleri ayrıştırır. Sağ ve sol kulağa farklı frekanslarda uygulama yapılır. Çünkü sağ kulak ile sol beyin, sol kulak ile sağ beyin arasındaki ilişki frekanslar üzerinden aktive edilir. Yüksek frekanslı sesler dinletilirken beynimize bu sesleri ilk defa dinliyormuş algısı yaratan sürpriz etkisi ve yine ayrıca uyarıcı etki yaratan bir başka mekanizma da devrededir.
Sesler sadece kulak yoluyla değil aynı zamanda bone connection yani kemikten ses iletimi kanalı ile de verilerek yine sinir sistemi bir başka uyarıcı yardımıyla da uyarılır. Programın belirli evrelerinde ise yine kemikten ses iletimi mekanizmasına bağlı mikrofon uygulaması ile kişinin kendi sesini yeterince duyması sağlanır. Özellikle konuşma bozukluklarında bu uygulama oldukça etkili bir uygulamadır. Yine çeşitli vakalarda müziğe birde anne sesi eklenir. Anne sesinin buradaki işlevi ise çocukların bebeklik travmalarının çözülmesine katkı sağlamaktır.
Kısaca Neurosound sistemi yüksek frekanslı sesleri birçok mekanizmayla işleyerek bilişsel gelişim sağlayan son nesil bir cihazdır. Bu sistemin yetenekleri bunlarla sınırlı değildir. Disleksi uygulamalarında yine kendine has özellikler yanında ayrıca yararlanıcının problemine göre kişiselleştirilebilen programlarda mevcuttur.
Neurosond Adana’da Seyhan ve Çukurova İlçelerinde Uygulanmaktadır.
Seyhan Şubemiz; Büyükşehir Belediyesi Karşısı Özel Yeni Adana Hastanesi 14. Katta 0322 234 9 234 ve 0535 610 11 24
Çukurova Şubemiz ; Turgut Özal Bulvarı, Gökkuşağı Kavşağı, G2 Apartmanı Altında 0322 402 09 09 ve 0530 832 14 81
Hemen Arayın ve Çocuğunuzun Geleceğine Yön Verin.