ADANA DEPRESYON TEDAVİSİ
DEPRESYONDA MISINIZ?
Merhaba, Uzman Psikolojik Danışman Bugün sizlere depresyon tedavisi, depresyondan kurtulma yolları ve depresyonun belirtilerinden bahsedeceğim,
İşsiz kalma, boşanma, eşin, anne-babanın, evladın vefatı, emeklilik, ekonomik sorunlar, aile içi çatışmalar, yıllarca çalışmaya rağmen istenen bölüme yerleşememe, sağlık sorunları, sevilen kişinin ya da nesnenin kaybı ya da hiçbir zaman o aranan sevgiyi bulamama… Bunlar karşısında hemen hepimiz üzülür, incinir, umutsuz ve çaresiz hissederiz. Kimimiz kendimizi eve kapatıp yemeden içmeden kesiliriz, kimimiz aksine yemeye içmeye veririz kendimizi, zaten fazla olan kilolarımıza kilo ekleriz. Kimimiz yatak döşek, salya sümük ağlarken, kimimiz kendimizi uykuya verir, kaybettiğimiz hayallerimizi, umutlarımızı, aşkımızı rüyalarımızda ararız. Ve hemen hepimizin dilinde bu duygularımıza tercüman bir cümle vardır ‘depresyondayım’.
Günümüzde depresyonu duymayan yoktur herhalde. Şiirler, methiyeler düzülmese de adına şarkılar yazılan rahatsızlıktır depresyon. Hakkında hemen herkesin az buçuk bir şeyler bilmesi bir yönden iyi olsa da, bu durum birçok yanlış bilgiyi ve inanışı da beraberinde getirmektedir. Evet, beklenmedik, istenmedik olaylar, durumlar karşısında hepimiz aşırı şekilde üzülür, incinir, hayal kırıklığı yaşarız. Fakat sağlıklı kişiler için yaşanan bu acı olayların etkisi, zaman geçtikçe oldukça hızlı bir şekilde ortadan kalkar. Yaşanan acı büyük olsa bile günlük yaşamın bir parçasıdır ve her şeye rağmen hayat devam ediyordur.
Canınız çok yanmasına rağmen bir hafta sonra işe ya da okula gidebiliyor, çıkıp eğlenmeseniz de arkadaşlarınızla dertleşebiliyor, üç gün dünya gözünüze çok karanlık gelse de dördüncü gün hayatın devam ettiğini kabul edip normal yaşamınıza dönebiliyorsunuzdur. Fakat depresyondaki bir kişi için durum böyle değildir. Tedavi edilmeyen bir depresyon aylarca hatta yıllarca devam edebilir.
Depresyonun temel belirtisi; üzüntü, karamsarlık, hayattan zevk almama olsa da çoğu kişi bu üzüntüyü dahi hissetmez, hissizdir, donuktur. Ayrıca kişinin sadece duygu durumunda değil, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerinde bozulmalar görülebilir.
Depresyon belirtileri; hiçbir şey yapmak istememe, kendini yorgun, bitkin, çaresiz ve umutsuz hissetme, değersizlik, pişmanlık duyguları, düşüncede ve hareketlerde yavaşlama, dikkati toplayamama, uyuyamama ya da aşırı uyuma, iştah kaybı ya da aşırı yeme, cinsel istekte azalma, sürekli geçmiş olumsuz yaşantıları düşünme olarak gözlemlenmektedir. Depresyonda ki bireyler daha çok, “çok aptalım”, “beceriksizim”, “neden yaşıyorum ki”, “hayat yaşamaya değmez” gibi olumsuz düşüncelere sahiptir.
Depresyon belirtilerinden bir ya da birkaçının kişide en az iki hafta görülmesi, dolayısıyla kişinin mesleki, sosyal, kişisel yaşamının olumsuz yönde etkilenmesi… Yani depresyon üzgün ruh halinin çok daha fazlası… Fakat durumu çok karamsarlaştırıp depresyona sokmak istemem sizleri. Nitekim ruh bilimciler özellikle Aeron Beck depresyon üzerinde önemli çalışmalar yapmıştır ve günümüzde depresyon uygun teknik ve yöntemlerle tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır, hatta psikiyatrik rahatsızlıklar içerisinde tedaviye en çok yanıt verenlerden biridir.
Depresyon türüne ve kişiye özel uygun terapi teknikleri ile ‘yaşamama ne gerek var’ diyen bir bireyin ‘yaşayacak çok şeyim var’ demesi hiç de mucize değildir.
Yukarıda ifade etmeye çalıştığım belirtilerden bir ve ya birkaçı sizde de varsa ve bu belirtilerden bir türlü kurtulamıyorsanız siz de depresyonda olabilirsiniz. Fakat üzülmeyin, kendinizi suçlu hissetmeyin. Eğer kendinizi suçlu hissediyorsanız ve psikolojik yardım isteyecek kadar bile güç bulamıyorsanız kendinizde bunun da bir depresyon belirtisi olabileceğini unutmayın. Sadece harekete geçin, ümit var olun. Dünya nüfusunun %5 inin sizinle benzer şeyleri yaşadığını, tedaviye başvuran bireylerin %85 inin olumlu yanıt aldığını ve belki de en önemlisi depresyonun insanlığımızın bir parçası olduğunu unutmayın.
Depresyon tedavisi için uzman yardımı almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.Hocamızdan Randevu Almak İçin
0544 204 61 82 ve 0322 234 9 234
Kurumumuz Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına Bağlı
Özel Aile Danışma Merkezidir.
Depresyon nedir? Depresyon tedavisi nasıl olur? Depresyon olduğun nasıl anlaşılır? Adana depresyon tedavisi, Osmaniye depresyon tedavisi, mersin depresyon tedavisi, en ıyı psikolog, uzman psikolog, depresyona kesin çözüm, depresyonda olmak, depresyon belirtileri, depresyondan nasıl çıkılır?